Saker att tänka på vid köp av släpvagn

Uppdaterat: 13 juli 2021

Alla stöter oftast på tillfällen där en egen släpvagn skulle underlätta vardagen. Oftast handlar det om villaägare som behöver köra bort sly från gården eller något som behöver transporteras ifrån huset. Det är vid dessa tillfällen som en egen släpvagn där man inte behöver kontakta en bensinstation eller involvera vänner. Vi skulle säga att fördelarna är många, men det är för den sakens skull ingen lätt uppgift. Tvärtom; det finns många fallgropar. Då tänker vi att det är bra att förmedla några tips inför köpet och göra det lite lättare för er att bestämma.


  1. Bromsad eller obromsad vagn?

Att veta om man behöver en bromsad vagn eller inte brukar vara en vanlig fråga som kommer upp när man funderar på att köpa släpvagn. Jag skulle säga att Obromsad vagn är perfekt för de som kör några vändor till återvinningen varje år med trädgårdsavfall. Med en obromsad vagn slipper du fundera på att serva bromsar och man behöver inte oroa sig att bromsar ska fastna när vagnen har stått stilla ett tag. Skillnaden med en bromsad vagn är att man oftast kan lasta tyngre föremål samt vilken fart du får hålla som skiljer dessa alternativ åt. Fundera innan du köper, men mitt råd är att du går upp några kronor i pris och väljer en bromsad vagn. Det är väldigt frustrerande att ha en släpvagn och inse att man inte får använda den till det man står inför att göra.  1. Begagnad eller ny?

Lätt förklarat skulle jag säga att en ny vagn alltid är smartast. Då slipper du alla problem som kan komma med en begagnad släpvagn och får istället en vagn som garanterat kommer att fungera. Även om släpvagnar har minimalt slitage så finns det ett värde att köpa en ny. Släpvagnar med få ägare faller inte så mycket i pris, de har ett högt andrahandsvärde. Så om du ska köpa en nyare vagn efter några år kommer värdet hållits sig bättre på en ny då den endast har en ägare gentemot en begagnad vagn med fler ägare.


(Fogelsta fs1425u650 obromsad, En perfekt första vagn till gården) pris 12500kr ink moms

46 visningar0 kommentarer