Släpvagnsbolaget Villkor & Info

Dessa köpvillkor är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med Thunbergs bilvaruhus AB med organisationsnummer 556285-8075 nedan kallat ”oss, vi, vår”. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Dataskyddsförordningen (GDPR) på samtliga köp på www.Släpvagnsbolaget.se.

Leveranser

Beräknad leveranstid anges på respektive artikel. Den stämmer vanligtvis, men kan komma att ändras efter besked från produktens leverantör. Beräknad leveranstid gäller från det att vi har bekräftat din beställning via e-post. När beställningen är skickad tillkommer vald speditörs ledtid, normalt 1-3 arbetsdagar. 

Vi reserverar oss för förseningar vid hög orderingång under t.ex. högsäsong, storhelger etc. Vi reserverar oss även för eventuella felaktigheter i leveransinformationen på släpvagnsbolaget.se

2

Betalning

I Dags läget erbjuder vi betalning på plats samt stripe som betalningsleverantör för kortbetalningar samt andra betalningsalternativ.

Vi erbjuder även för större beställningar förskottsbetalning via faktura från oss. Du kan alltid höra av er till oss om ni skulle vilja betala via faktura genom oss.

3

Transportskador 

Vi ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Vid mottagande av försändelsen är det viktigt att du omgående packar upp och kontrollerar att godset inte är transportskadat. Mottagaren av sändningen ansvarar för att en eventuell transportskada anmäls till speditören eller direkt ombudet. Synliga skador måste anmälas omgående, och dolda skador måste anmälas inom sju vardagar. Tänk på att behålla allt emballage och produktens förpackning vid en transportskada - detta är en förutsättning för att kunna få ersättning.

4

Upprättande av avtal om köp

Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av oss via e-post till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du dessa Villkor. Vi ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. På www.släpvagnsbolaget.se kan avtal endast ingås med kunder med leveransadress inom EU. Vi levererar även till andra länder inom EU, kontakta oss via telefon eller e-post för en sådan beställning.

5

Frakt- och leveransmetoder

I dagsläget använder vi oss av PostNord Hemleverans samt till postombud. Vi använder oss också av Personlig leverans se vårat utbud för prises på hemleverans genom Släpvagnsbolaget.

Vi reserverar oss för förseningar vid hög orderingång under t.ex. högsäsong, storhelger etc. Vi reserverar oss även för eventuella felaktigheter i leveransinformationen på Släpvagnsbolaget.se. 

6

Ångerrätt och öppet köp

Som konsument har du alltid fjorton (14) dagars ångerrätt enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59). För att du ska känna dig helt trygg med ditt köp erbjuder vi istället hela trettio (30) dagars ångerrätt från det att du tar emot varan eller en väsentlig del av den, oavsett om du handlar som konsument eller företag.

Vill du under denna tid returnera din vara för återköp ska du skicka tillbaka varan väl förpackad tillsammans med kopia på faktura, kvitto eller följsedel och ett meddelande där det klart framgår att du vill nyttja ångerrätten.

Du har också möjlighet att meddela oss om frånträdande av köp genom att fylla i och posta Konsumentverkets blankett till oss. Blanketten hittar du här: http://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett

Du är skyldig att hålla varan och dess förpackning i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Returnerar du en oanvänd vara med tillhörande etiketter och förpackning inom 30 dagar återbetalas hela beloppet. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av hur du som kund har hanterat den, kommer returen antingen att nekas, alternativt kommer avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning att göras.

Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. Vid godkänd retur återbetalar vi pengarna till dig inom 30 dagar efter att vi mottagit returen. 

Returer skickas med valfri speditör, antingen som brev, eller pakettjänst som inkluderar utkörning till vår adress. Paket som måste hämtas på ombud, eller paket skickade med postförskott har vi ingen möjlighet att hämta ut. Du som kund ansvarar för returfrakten och står själv för returfraktkostnaden. 

Retur- och postadress:

Thunbergs Bilvaruhus AB
Skolgången 5
80 257  Gävle.

7

Pris och produktinformation

All priser som anges på släpvagnsbolaget.se anges inklusive moms. Vi Eventuella felskrivningar i pris eller produktbeskrivningar Förbehåller vi oss rätten av häva köpet. Om en vara skulle av någon anledning inte finnas tillgänglig är vi inte skylldiga att tillhandlahålla varan men kan föreslå en allternativ vara. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet. Bilder kan i vissa fall visa produkten i extrautrustat utförande. 

8

Släpvagnsbolagets kundcenter

För svar på vanliga frågor, detaljerad information om våra villkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, ta kontakt med Släpvagnsbolagets kundtjänst.